Benedict Cumberbatch wil Oekraïners in huis nemen | RTL Boulevard

2022-08-20 14:19:08 By : Ms. Jessie Zhao

Benedict Cumberbatch (45) gaat mogelijk Oekraïense vluchtelingen in huis nemen, zegt hij op de rode loper voor de BAFTA-ceremonie. De acteur benoemt dat er een steeds grotere groep mensen ontstaat die Oekraïense vluchtelingen in huis neemt en geeft aan daar zelf ook onderdeel van te willen zijn.

"We hebben broers en zussen in onze sector die het zwaar hebben, die in Oekraïne zijn of hebben kunnen vluchten en die families hebben die gevaar lopen", zegt de Britse acteur, zelf genomineerd in de categorie Best Actor, tegen Sky News. Mensen raken dakloos of worden zelfs gedood, zegt hij. "Het is in deze tijd schokkend een Europeaan te zijn op 2,5 uur vliegen van Oekraïne."

De situatie in het land is iets dat volgens hem 'over hen heen hangt'. Hij wil laten zien dat hij 'zij aan zij' staat met zijn 'broers en zussen die hier doorheen gaan'. Er moet meer gebeuren dan alleen een speld dragen, vindt hij, zoals doneren, maar ook politici ertoe bewegen om een 'veilige haven' te creëren voor vluchtelingen uit het land. Zelf draagt de acteur ook een speld in de kleuren van de Oekraïense vlag.

Oekraïne werd ruim twee weken geleden binnengevallen door het Russische leger. Sindsdien zijn meer dan twee miljoen mensen het land ontvlucht, honderden mensen gewond geraakt en nog eens honderden mensen gedood.

Ook veel BN'ers dragen hun steentje bij, zoals Armin van Buuren:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws? Download dan nu de RTL Boulevard app!